9.2.2013

Kaniporttipähkäilyä ym

Mainitsin aikaisemmin jo kuinka haluaisin tohon keittiön oviaukkoon jonkunlaisen portin, jotta voisin pitää Benskua 24/7 keittiössä vapaana häkin luukku auki (Enkä vaan sillon, kun ite olen kotona). Koiraportin hankkiminen oli päällimmäisenä ideana - no se kaatui samantien, kun kävin torstaina koulun jälkeen Faunattaressa. Portti, joka menisi 78cm oviaukkoon maksoi "vain" 119 euroa...vähän turhan paljon. Varsinkin kun joutuisin jokatapauksessa virittelemään kompparikehikon porttiin, jottei Bensku kylmän rauhallisesti kävelisi portista läpi. Ja silloinkin vaarana olisi, että herra hyppäisi muina miehinä portin yli, kun näkisi että toisella puolella laskeutumisalusta on turvallinen.Yllä olevassa kuvassa valkonen suorakaide on kerniliinan pala heinähäkin taustana -> estää edes vähän heiniä lentämästä lattialle..
Joskin niinkun kuvasta näkyy, ei sekään toimi 100%, mutta on heiniä lattialla kuitenkin normaalia vähemmän.Elikkäs plan B: Nyt haussa olisi joko...
1. Sopivan kokoinen vanha väliovi, josta sahattaisiin puolet pois.
Mulla on häkkivarastossa kyl tohon kuuluva kokonainen väliovi, mutta en halua kokonaista ovea, jota pitäisin vähän väliä kiinni..varmaan melko ymmärrettävää. Lisäksi en viitsi ruveta sahaileen tän kämpän alkuperäsiä ovia kanin takia.. Voisi vuokraemäntä vähän ihmetellä..

2. Sopivan kokoinen vaneripala, jonka hakisin esimerkiksi Puukeskuksesta ja virittelisin sen tohon jotenkin. Varmaan maalaisin sen valkoiseksi, jotta olisi vähän kivemman näköinen.

Joka tapauksessa ajatuksena nyt on hankkia sellainen "puoliovi", josta ei nää läpi. Näin Benskulla ei mitä luultavammin tule houkutusta hypätä yli, koska ei tiedä mitä toisella puolella tulee vastaan. Haluaisin hyödyntää noita alkuperäisen oven saranoita, kun ne on vaan tollaiset "nosta ovi paikoilleen"-saranat. Näin vuokrakämpässä kun asun, niin vältän viimeseen asti tekemästä mihinkään ylimääräisiä reikiä..varsinkaan oven karmeihin.

Mutta katsotaan mitä keksitään. :)

Tossa kun napsin kuvia, niin nappasin äkkiä tästä sohvan alustastakin. Eli tämän mun sohvan jalat on just sen korkuset, että sohvan alle mahtuu sopivasti ryömiin kani jos toinenkin. Benskua lukuunottamatta kaikki 3. En ite henkilökohtasesti tykkää siitä, kun sohvalla istuessa kuulen jonkun vetävän sohvan runkoo naamariin, joten ratkaisuna seuraava:


Verkko on naputeltu pienillä nauloille kiinni sohvan puurunkoon ja se tekee tehtävänsä varsin hyvin. Verkkona tossa siis on sellaista matalaa hyvin taipuvaa (ja helposti katkeavaa) verkkoa. Bauhausista muistaakseni ostettiin joskus ajat sitten. 

Eli sohvan etureuna ja divaanipalan ulospäin olevat reunat on blokattu tolla verkolla. Sohvan molemmat sivureunat on auki, koska aikaisemmassa kämpässä toinen reuna oli seinää vasten ja toista vasten oli tietokonepöytä. Nyt siis molemmat puolet on avoinna, tarkotuksena olis nekin laittaa kiinni tässä lähiaikoina. Siivouksen kannalta toki hankaloittaa, varsinkin siinä vaiheessa kun blokkaan molemmat sivureunatkin, nythän pystyn imuroimaan sivuista sohvanalusen. Mutta eipä se tulevaisuudessa kovin iso homma ole siirtää koko sohvaa sen verran, että pääsee imuroimaan takareunan kautta sohvanalustan.. :)

Lopuksi vielä kuva yhdestä neidistä, joka oli naamansa kanssa häkin reunalla kokoajan, kun otin kuvia keittiön oviaukosta..


Mulla on tohon seinällä roikkuvaan, vähän heikohkosti näkyvään, heinäpalloon sellainen viha-rakkaussuhde. Kanien mielestä normaaliin heinähäkkiin verrattuna toi on paljon hauskempi, toisaalta niillä on tapana repiä suurin osa heinistä ulos, jonka jälkeen ne levitetään pitkin lattiaa -> niihin tulee karvaa -> "hyi, en syö" -> heinät menee hukkaan. Toinen vaihtoehto olisi se, että revitään heinät lattialle -> pissataan niihin -> "hyi, en syö" -> heinät hukkaan -> omistaja saa myöhemmin pestä häkin lattiaa etikalla, että saa pissat+hajut pois..
(Tähän pissaprobleemaan ei tosin nyt olla törmätty vaikka Aapolle&Lunalle on taas tullut käyttöön 2 kerrosta ja vain yläkerrassa on vessaloota! Ylpeä omistaja kirjoittelee)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti