22.7.2013

Itsetehdyt Ypäjän tuliaiset

Tänä viikonloppuna sitä ei maattukkaan sohvalla laiskottelemassa, vaan nappasin käteen vanhan kunnon käsisahan ja syöksyin siskon mökkitontin koivikkoon kärpästen ja paarmojen sekaan (joita muuten oli sitten mittaamattomaan ärsytykseen asti)!

Benskun aitaus on ollut melko paljas ja avoin, joten päätin tehdä sille jonkunlaisen katoksen. Koska mahdollisuus moiseen oli, halusin tehdä katoksen itse nuorehkoista koivun rungon pätkistä. Itse puiden sahaaminen, niiden metsästä pois kiskominen ja oksien karsiminen ei todellakaan ollut mitään herkkua, onnistuinpa siinä puuhaillessani sahaamaan peukalonikin auki. Pisin kaatamistani puista taisi olla nelimetrinen, siistittynä n. 3,5 m. Kun olin kaatanut ja siistinyt 10 eripaksuista ja -pituista koivua, pätki siskoni rungot sirkkelillä.


Tuohon hommaan meni melkein koko lauantai, ja kun pääsin vihdosta viimein kasaamaan katoshökötystä naulapyssyn kera, oli jo melko hämärää ja päättipä taivas heittää niskaan vähän vettäkin. Jokatapauksessa valmista tuli.


Lopputulokseen olen varsin tyytyväinen. :) Tuossa yllä olevassa kuvassa katoshökötyksen 2 seinää, katto ja pylväs eivät ole mitenkään toisissaan kiinni, joten siksi se on vähän vinossa sinne ja tänne. Kotiin Vantaalle päästyäni kokosin kotteron nippusiteillä, ideana jättää mahdollisuus purkaa katoskottero tarvittaessa esim. kuljetusta varten.

Poispätkityistä oksista pykäsin Aapon ja Lunan häkkiin pienen seinän. Pikkusilla kun on tapana kiskoa heinät pois heinähäkistä, jonka jälkeen varsinkin Luna tykkää ruikkia vessalaatikon sijaan lattialle heinäkasaan.. Varsin mukava tapa. Siivoan tämän postauksen julkaisun jälkeen kanihäkit, jolloin asennan seinän paikolleen. Otan muutenkin luultavasti häkeistä ja niiden sisustuksesta kuvia ja laitan tänne blogiin, joten selitän seinän idean silloin tarkemmin.


Heitän loppuun muutaman sekalaisen kuvan, jotka tuli napsittua viikonlopun aikana.

Niin ja Benskukin on tykännyt uudesta katoksestaan. Eilen illalla se hyppäsi kotteron päälle ihmettelemään, muuten se on viihtynyt tiiviisti katoksen alla torkkumassa. Tänään töistä kotiin tullessani se veti unta kuulaan niin sikeästi, että oli pakko ottaa kuva. Jotta en herättäisi Benskua kameran äänellä, nappasin kuvan kännykällä...
Mutta katsokaa tuota nassua, mutrussa lattiaa vasten.. :)

2 kommenttia:

  1. Toi on kyllä yks söpöimmistä/hellyttävimmistä kuvista mitä Bönistä on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä se on aika sydämet sulattava tossa.. Kyllä kannatti sillon nähdä toi vaiva! :D

      Poista