9.8.2014

Uusia koppeja kerrakseen

Zooplussan tilaukseni saapui vihdosta viimein eilen kotiin. Yleisesti ottaen olen melkoinen Epäilevä-Erkki ulkomailta tilaamisen suhteen, mutta koska olin kuullut niin paljon hyvää Zooplussasta, päätin sitten itsekin kokeilla...kun kerran tilataan, niin tilataan sitten kunnolla(?).

Tilaukseni tuli kolmessa erillisessä paketissa ja eihän sekään tietenkään mennyt ihan putkeen. Lähetysnumeroiden avuin seurasin pakettieni kulkua Saksasta Suomeen ja kummasti yksi paketti ei näyttänyt liikkuvan laisinkaan. Kun kaksi muuta pakettia olivat jo saapuneet perille, kolmas nökötti edelleen seurantasivuston mukaan Saksassa. Laitoin sitten asiasta Zooplussalle viestiä ja selvisikin, että pakettini oli ilmeisesti kadonnut matkalla. Mukavaa tässä oli kuitenkin se, että Zooplus tarjosi automaattisesti mahdollisuutta lähettää uusi korvaava paketti ja kyseinen paketti saapuikin sitten saman viikon aikana. Elikkä pienestä sähläämisestä huolimatta olin ihan tyytyväinen ostokokemukseen.

Mitä sitten tilasin?Tällainen ulkokoppi koristaa nyt pihaa. Toki tuollaisen olisin voinut itsekin pykäillä, mutta tuo on jotenkin niin suloinen, etten voinut vastustaa..hinnasta huolimatta. Kooltaankin se on kohtalainen: P151 x K107 x L80 cm, ja oviaukkoja tuossa on ihan mukavasti. Tärkein asia on kuitenkin se, että se on suojaisa - ideanakin tämän kanssa oli, että voin pitää jompaakumpaa pikkupariskuntaa ulkona olematta itse kokoajan vahtimassa (ollen kuitenkin kotona). Kompostikehikkoaitausten kanssa kun olen vainoharhainen, jolloin vaihtoehtona oli tehdä kkehikoista sellaiset bunkkerit, että niiden kasaamisessa/purkamisessa menee kyyneleen aiheuttavan pitkään. Yötä en uskalla kaneja tuossa pitää, naapureista kun ei ikinä tiedä vaikken usko, että mitään tapahtuisi..

Ainoana miinuksena tuossa on se, että ramppi 2. kerrokseen oli melkoisen jyrkkä (jonkun suunnitteluinsinöörin mahtava aivopieru). Vein tänään aamusta Aapon ja Lunan uuteen ulkohäkkiin ja siinä missä Luna hetken uunoilun jälkeen oppi käyttämään ramppia, jäi pappa-Aapo vaan kuikuilemaan uskaltamatta käyttää ramppia. Ja koska en omista kunnon työkaluja, jouduin turvautumaan alla näkyvään kikkailuun. Kukkapenkistä varastettu kivi toimikoon väliaikaisesti rampin korokkeena, kunnes saan tilalle jotain pysyvämpää. Paras olisi, jos saisi tuon koko rampin laitettua takaseinään kiinni vaakatasossa, jolloin kanit voisivat käyttää sitä rappustasona..Tuo ulkohäkin yläkerran seinässä oleva ikkuna on Lunan mielestä kovin kiva, sieltä näkee ympärilleen vähän korkeammalta.


Sitten...onneton minä, menin näkemään Facebookin yhdessä kani-ryhmässä kuvan tällaisesta kopista. Joten pakkohan sellainen oli sitten saada meillekin...kolmena kappaleena. Kivan ulkonäön lisäksi nuo mökit houkuttelivat erityisesti suhteellisen suuren kokonsa vuoksi (P54 x L41 x K30 cm), lisäksi tuo "kalteri-ikkuna" toimii heinähäkkinä..ja toki tuo katto on irrotettava, jotta heinää voi lisätäkin. Itselläni ei tosin ole tuolle heinähäkille tarvetta kuin Benskun kanssa.


Aapo&Lunalla on nyt yksi L-häkissään ja Benjaminilla on toinen. Kolmas odottaa vielä olohuoneen nurkassa omaa paikkaansa. Uusin tänään myöhemmin hieman Neela&Elliotin häkkiä, sekä Kainin ja Benjaminin aitauksia, jolloin päätän meneekö kolmas koppi N&E:lle vai Kainille. Kovasti tuo katto tuntuu Aapoa, Lunaa ja Benjaminia, ja erityisesti niiden hampaita, kiinnostavan ja voipi olla etteivät nämä 3 koppia ole enää jonkun ajan kuluttua yhtä kivan näköisiä, kuin nyt.

12 kommenttia:

 1. Minkä kokoisia nuo pikkumökit ovat? :) Tosi kivan näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, olinkin unohtanut lisätä ne tekstiin!
   Mutta siis P54 x L41 x K30 cm, tuossapa ne :)

   Poista
 2. Kyllä nuo olivat koko rahan arvoisia. Niin hienon näkösiä ja tupunat tykkää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katotaan nyt, vähän on meinannut tulla katsetta "siis täh, jätätkö oikeesti meidät tänne?!"... :D Noo, kaippa se siitä kunhan toi mökkerö tulee tutuksi..

   Poista
 3. Miksi muuten Erkki aina vain epäilee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, ihme äijä sekin..?
   Muutenkin tää Erkki on ahkerasti joka puolella: "Ei tätä kestä Erkkikään" jne..

   Poista
 4. Nuo on niin ihanan näköisiä! <3
  Olen itse tilannut Zooplussalta kaikkeapupuille, eikä mitään kommelluksia ole tapahtunut. Joten voin suositella lämpimästi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt paljonko/vähänkö tuolta tulee tulevaisuudessa tilailtua.. :)

   Poista
 5. Ihanat mökki ja häkki :) itselläkin zooplussalta lähinnä vain positiivisia kokemuksia. Tietty aina välillä käy jotain niinkuin joka paikassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jostain syystä vaan meinaa kurkkua kuristaa, kun puhutaan ulkomailta tilaamisesta...vaikka ihmiset tilaavat joka päivä vaikka kuinka paljon tavaraa Suomen ulkopuolelta ilman ongelmia.. :) Tällaista tää on.. Mutta tosiaan asiakaspalveluun olin kyllä erittäin tyytyväinen.

   Poista
 6. Mahtuuko benskukin siis ihan kivasti löhöämään tuossa alemmassa kopissa? On nimittäin vähän kivamman näkönen kun pupun hampaiden repimät pahvilaatikot, voisin harkita meidän ranskanpullalle! :)
  - Pinja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bensku pääasiallisesti könöttää tuon kopperon päällä, siitä on tullut yksi sen lempipaikoista. Sisäänkin se kyllä mahtuu koko kani, mutta ei se sielä pitkin pituuttaan mahtuisi makaamaan - jompi kumpi pää jäisi väkisin jonkun verran ulkopuolelle.. :) Mutta ihan käypäsen kokoinen ranskanlupallekin tuo on.

   Poista