14.3.2015

Töitä purukalustolle

Viime viikonloppuna käväisin jälleen Ypäjällä siskon ja hänen miehensä mökillä, ja koska heidän tontiltaan oli juuri sopivasti kaadettu pari mäntyä...täytyihän sitä päästä haaskalle sahan kanssa! Mukaan lähti mukava määrä männyn oksia, jotka ovat olleet ulkona kuivumassa (koska pihka). Lisäksi kävin metsässä keräämässä "vähän" mustikanvarpuja, lopulta tosin raahasin kotiin melkein yhden kauppakassillisen.. Näillä mennään taas hyvän matkaa eteenpäin. Onni on omistaa sisko, jolla on oma tontti havumetsässä(?)

Kaiken tämän ohimoita kiristävän karvanlähdön seassa jaksan silti olla aivan innoissani muutamastakin asiasta. Opinnäytetyö alkaa  olla melko loppusuoralla ja mikä parasta, kevät alkaa olla todella lähellä! Valoisammat päivät selkeästi kyllä vaikuttavat siihen, miten itsekin jaksaa puurtaa. Ja tottahan nämä korkeammat lämpöasteet tarkoittavat myös sitä, että takapiha on kuivunut mahdollistaen kanien ulosviemisen. Benjamin on viime viikolla useampaan otteeseen tullut napattua kainaloon hetkeksi rymyämään koko pihaan. Toki edelleen ongelmana joidenkin kanien kohdalla ovat nuo lentokoneet (jotka juuri tähän aikaan päivästä yleensä lentelevät ajoittain tuosta suoraan pään päältä), mutta tällöin voin aina ottaa jonkun "lentokonevarmemmista" kaneista esim. Benjamin, Aapo, Neela...

Pihasta puheen ollen, meidän asuntomme ja etenkin juuri pihamme on sijainniltaan sellaisessa paikassa, että ohi kulkee aina silloin tällöin ihmisiä (+ koirat) ja harvemmin autoja. Puolitoista vuotta sitten aitapensaat leikattiin täysin alas ja piha-aitanakin on pelkkä läpinäkyvä verkko.. Näkösuojaa ei siis kovin paljoa ole, joka voi aiheuttaa haittaa kanien osalta aina silloin tällöin. Siksi olenkin nyt aivan innosta soikeana, sillä aion vihdosta viimein pykätä tuohon pihan ympärille puuaidan! Aika iso homma se tulee olemaan, etenkin kun ottaan huomioon kyseessä olevan vaan vuokrakämppä...mutta kustannukset tulevat olemaan minimaalliset ja luvatkin on jo hankittu, joten miksi ei! Tämä aihe ei juurikaan tähän blogiin kuulu, mutta aionpa silti heitellä kuvia ja tarinaa siitäkin, kunhan se ajankohtaiseksi tulee.

Ihana aurinko!

Entäs se viimeksi mainitsemani Zooplussan tilaus? Hain sen postista tiistaina kyllä joo...uudet vesipullot odottavat tällä hetkellä olohuoneen nurkassa.  Puin asioita noiden osalta omassa tekstissään hieman myöhemmin, kunhan ensin keksin millä tavalla virittelen ne Benjaminille ja Kainille. Perusidea noissa on erinomainen, mutta toteutus on ehkä vähän...kömpelö.

2 kommenttia:

  1. Ei, onni on asua maalla ja hakea joka ilta omenapuun oksia kaneille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se olis vielä parempi...joskus mekin vielä jätetään nää pk-seudun pölyt taakse ja siirrytään takaisin vähän syrjemmälle :)

      Poista