25.4.2013

Karvaa(ko?)


En varmasti ole ainoa, jolla on samantyyppinen tilanne, eli karvaa tulee ovista ja ikkunoista..
Aivan sama mitä olen tekemässä, jostain päin leijailee aina karva ja asettuu mm. sopivasti aamupalaleivän päälle nikkaamaan syöjälle silmää. Ja siinä kun nyppäset kyseisen karvan pois, on leivälle teleportannut jo 5 uutta. Ja lähes poikkeuksetta se leipäkarva on harmaan kirjava.

Eli lähinnä itseäni taas vaan huvittaa, kuinka esim. Lunan karvanlähtö ei ole mitään verrattuna tämän pienen Herra Bönin rinnalla.. :) Yhden suhteellisen pikaisen harjauskerran tulokset siis yllä.

Iso kani - iso kasa karvaa. Mutta nää on taas näitä omalla kohdalla hauskoja eroja, kun puhutaan kääpiö- ja jättiroduista.. Ja näitähän vielä hihittelen, koska Bensku tosiaan on mun ensimmäinen jättirotunen kani ja viime syksynä se oli vielä sen verta pieni, ettei se karvanlähtö juuri hetkauttanut. Nyt on eri ääni kellossa...

(Nuo karvat on pöhkön näköisesti kädessä, mutta jos olisin rutistanut ne normaalisti nyrkkiin, ei kuva kertoisi kuinka paljon sitä tossa todellisuudessa on..)

6 kommenttia:

 1. Meillä on aivan sama ongelma! Tuntuu, että niitä karvoja leijailee joka paikassa ja tarttuu varsinkin tekstiileihin.

  VastaaPoista
 2. Meillä kanit asuu tuolla kanilassa, mutta täällä sisällä leijailee karvaa kokmesta koirasta ja kolmesta kissasta - ei ole karvatonta hetkeä! Kanilassakin tosin leijailee melkoinen karvapilvi, kun monlla pupusella on menossa vaihto. Ihana kevät! :D

  VastaaPoista
 3. Minä vielä kauhulla odottelen tuota meidän neidin karvanlähtöaikaa... Kanini tapauksessa se kun useimmiten tarkoitaa myös sitä, että se onnistuu itseään puhdistaessaan saamaan karvaa myös suoleensa... Eli ummetusta ja suolitukoksen pelkoa taas tiedossa... Ehkäpä pitäisi aloittaa ananasmehukuuri jo näin ajoissa, josko se auttaisi (ananaksen bromelaiini-entsyymi liuottaa karvaa suolesta). Oletko sinä muuttanut karvanlähtöaikana kanien ruokintaa jotenkin, esim. antanut jotain monivitamiinivalmistetta (niin kuin muistaakseni joku eläinlääkäri joskus minulle vinkkasi)?

  VastaaPoista
 4. Tintin: Niinpä, täälläkin olohuoneen kangassohva on imuroinnista huolimatta jatkuvalla niin kamalan näköinen, että olen vähän alkanut jo luovuttaa sen suhteen.. :)

  Marika: Imuri on kyllä kova sana aina näihin aikoihin! :D

  Anonyymi: En ole muuttanut perusruokintaa mitenkään. Ananasmehua annan silloin tällöin, mutta aika pitkälti kaikkien kanien karvanvaihdot ovat tulleet ja menneet ilman suurempia ihmetyksiä. :) Vilin kanssa aikanaan jouduin parina vuonna (ananasmehukuurista huolimatta) antamaan myös vähän parafiiniöljyä, jotta saatiin suoli toimimaan. Toisaalta sen suolen toiminta oli muutenkin hieman huonompaa onnettoman heinän syönnin vuoksi.

  VastaaPoista
 5. Ootko muuten huomannu, ettei mulla oo parina viime yökyläkertana ollu enää niitä mun mukavia olohousuja mukana? Karvallahan ei ole mitään tekemistä sen kanssa... :D

  VastaaPoista
 6. Empäs ookkaan muuten kiinnittäny huomioo.. :D No mut eipä niitä housuja täällä paljon kannata pitääkään, nyt varsinkaan

  VastaaPoista