23.5.2013

Parvekepuutarha

Koska sitä asutaan kuudennessa kerroksessa, ei oven takana ole vehreää takapihaa, mistä kerätä ruohoa, oksia ym kaneille.

Ratkaisu: ämpäri täyteen vettä ja sinne nuoria koivun oksia.

Hain viikonloppuna siskoni mökkitontin ympäristöstä Ypäjältä ison kasan kokonaisia, nuoria koivunlatvuksia ja laitoin ne parvekkeelle vesiämpäriin. Kyseisen mökin ympäristössä on paljon nuoria koivunalkuja josta riittää kaneille oksa jos toinenkin. Lisäksi koska siskoni ei haluaisi rinteen kasvavan umpeen, toimin minä hyvänä koivupuskaharventajana.

Hyvin ne ovat tossa säilyneet ja kanit tykkäävät kovasti, kun saavat tuoreita oksia lehtineen syötäväksi. :) Jotain hyötyä tosta avonaisesta parvekkeestakin.. Talvella se nimittäin on varsinainen pirulainen, kun se täyttyy lumesta.

Pikkuhiljaa olen napsinut oksia sieltä täältä ja kunhan olen karsinut oksia tarpeeksi, annan paksummatkin oksat nakerreltaviksi (vedessä olleet päät leikkaan tietty pois). Luultavasti alan enemmänkin hyödyntämään tällaista parvekepuutarha-ideaa, nyt ainakin olen vielä kokenut sen varsin käteväksi.

Loppuun pikkukuva vanhemmillani olevasta kanikoristeesta. Jostain syystä tuo miellyttää silmää kovasti ja itsellenikin ottaisin mielelläni moisen, jos saisin/löytäisin.. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti