11.4.2014

Asumiskuulumisia

Elämä täällä pyörii tasaisena eteenpäin ilman mitään sen kummempia tapahtumia. Kauniina päivinä kanit ovat päässeet ulkoilemaan, muutoin on vietetty päiviä sisällä ja liikunnat hoidettu isolla olohuoneen matolla ravaten (peitettyäni ensin keittiö/olohuoneessa asuvan Benskun näköyhteyden kys. alueelle).

Korvakkaiden asumisjärjestelyistä sen verran, että kanihuone muutti järjestystään eilisen siivousurakan yhteydessä. Kain eleli tähän asti kanihuoneen lattialla siten, että sen aluetta oli koko kanihuoneen etuosa kaapiston edessä. Pojasta oli kuitenkin silloin tällöin huomattavissa, ettei tämä järjestely välttämättä ollut sille se paras, sillä kanihuoneeseen mennessä ihminen tulee ns. nurkan takaa jänöön nähden (Kain oleili/nukkui usein A&L:n päädyssä huonetta, täten se ei nähnyt kaapiston takaa ovelle). Hetken aikaa odoteltuani ja katseltuani päätin lopulta siirtää Kainin sille sopivampaan paikkaan. Joudun aina jättämään huoneeseen ns. "kanivapaata" tilaa kanitavaroiden säilytystä varten (heinäsäkki, siivouskamat ym), joten pojalla on nykyään viereisen kuvan mukainen kompparikehikkoaitaus. Kuvan mittasuhteet ovat vähän niin ja näin, mutta näkee siitä oleellisen.

Nyt Kain näkee heti kun tulen huoneeseen ja lisäksi sillä on suojaisempi aitaus sen ollessa osittain Aapon & Lunan L-häkin alla. Aitauksen mitat ovat n. 120 x 180 cm, eli tilaa on yli 2m². Kovin se on tuntunut tykkkäävän tuossa olla ja huoneeseen mennessäni poitsu juoksee tuttuun tapaansa aitauksensa reunaan tillittelemään ja rapsutuksia kerjäämään. Itseasiassa tuollainen järjestely on itsenikin kannalta mukavempi, sillä nyt ei tarvitse harrastaa aitahyppelyä kanihuoneessa, vaan yltän jokaiseen häkkiin/aitaukseen kätevästi. Ja edelleen mahdun hyvinkin istuskelemaan Kainin aitaukseen, kuten tapanani on ollut. 

Sivuhuomiona: Siinä missä muut kanini eivät koskaan ole ymmärtäneet herkkupallon päälle on Kain löytänyt siitä itselleen varsin mieleisen virikkeen. Nykyään se syökin ½ ruoistaan pallon kautta. Hyvä näin, onpahan poitsulla tekemistä, kun juoksee edestakaisin palloaan pökkien.

Niin ja tulihan Neelan & Elliotin häkkiinkin tehtyä reilu viikko takaperin tuo lopullinen siipi, eli nyt niilläkin on oma L-häkki. Nyt tällä hetkellä N&E:llä ja Kainilla on yhteinen seinä, joskin näköyhteyden olen blokannut kokonaan. P.s Läppärillä odottaa jälleen uusi ulkoasu.. En vain tiedä koska kehtaan ottaa sen käyttöön ja jälleen kerran vaihtaa blogin ulkonäköä...tämä nykyinenkin kun on kerennyt olemaan vasta muutaman viikon.
 

Edit: Tuli se ulkoasu sitten lopulta taas vaihdettua. Hauskaa, miten blogin ulkonäkö jaksaa miellyttää vain hetken, jonka jälkeen jälleen rupean kuin huomaamatta väsäämään uutta.. Katsotaanpas kauanko tämä ulkoasu kestää..

4 kommenttia:

 1. Houkutteleeko kenties uuden ulkoasun julkaisuun se, että teit juuri omalle siskollesi hänen elämänsä ensimmäisen blogin ulkoasun? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä voipi olla vaikutusta asiaan.... :D

   Poista
 2. No jos innostaa noita bannereita/ulkoasuja tehdä ni mä kyllä mielelläni sellasen tilaisin ;) nättiä jälkeä kyllä teet aina!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina vähän ujostuttaa muille tehdä, kun ikinä ei tiedä miellyttääkö se lopputulos sitten kuitenkaan...mutta toisaalta voisihan sitä joskus kokeillakin, kun näitä kerran tykkään päkerrellä.. :) Katsotaan josko jossain vaiheessa huutelisin asiasta täällä

   Poista