6.9.2012

Laiska omistaja + mörskän esittely

Omistajan opiskelut jatkuvat taas näin syksyn tullen, joten blogin päivittely hieman kärsi..... :o

Eli tosiaan syksyn tullen siirryin takaisin omaan kämppääni Vantaalle, ja kaikki 4 kania tulivat mukana takaisin kotiin. Aapo, Luna ja Neela olivat viettäneet parisen viikkoa "mummolassa" Valkeakoskella, kun en viitsinyt niitä raahata autossa joka viikonloppu. (Kävin siis viikolla kesätöissä täällä Vantaalla, viikonlopuiksi suuntasin Valkeakoskelle.) Bensku raukka sen sijaan kulki mun mukana edes takaisin, eipä sitä tosin tuntunut haittaavan. Äitini sanoo, ettei 'uskalla' ottaa Benskua edes syliin, koska se on niin iso ja vahva. Hassu, mitä pelkäämistä tuossa pullerossa muka on! Mielenkiinnolla odotan mitä äitini sitten sanoo, kunhan tuo tuosta vielä kasvaa.. ;)

Mutta tosiaan nyt on taas mukavan kotoisaa, kun aamulla herää ja vastassa on 4 naamaa odottamassa aamuleipiänsä. :)

Benskun viime perjantaisesta operaatiosta sen verran, että poitsu on toipunut todella hienosti. Se onneksi antaa myös..no, palliensa olla rauhassa eikä yritä mm nyhtää haavaliimaa irti.


Bönbön melko pikkusena
Heinärintamalta jokavuotinen tapahtuma: käytiin isäni kanssa tässä viime viikolla hakemassa täydennystä tulevalle vuodelle. Ostamme siis näin syksyisin paalikaupalla heinää suoraa heinäviljelijältä. Vanhempani ovat onneksi suostuneet ottamaan suurimman osan paaleista autotalliinsa säilöön, joista sitten kuljetellaan tarvittaessa täydennystä tänne häkkivarastooni. Nyt kun kanimäärä mystisesti on noussut kahdesta neljään (joista 1 on oikea heinäporsas, Bensku yllättäen), on hieman jännät paikat riittääkö 10 paalia koko vuodeksi. Toisaalta jos näyttää siltä, ettei riitä niin onneksi aina pystyy hakemaan lisää..

Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan, sillä sunnuntaina kun ajoimme auton tuohon kerrostalon eteen tajusin, että me oltiin Vantaalla ja heinät edelleen Valkeakoskella. Alkuperäinen suunnitelma siis oli tuoda mulle tänne 3 paalia näin aluksi...no, onneksi tota viimeistä viime vuoden puolella ostettua paalia on vielä jonkin verran jäljellä. Sunnuntaina saan tuoreet heinät tänne asti, enkä malta odottaa nelikon reaktiota!


Lopuksi ajattelin lyhyesti esitellä tämän nelikon kerrostalon, minkä oon nimennyt mörskäksi. Eli kokoa sillä on n.160x160x80 (lev-kork-syv) ja kerrokset on jaettu seuraavasti:

1. kerros: Benskun tukikohta (yleensä luukku auki)
2. kerros: Luna (& Aapo)
3. kerros: Neela (& Aapo)

Keväältä, kun 3. kerros oli juuri lisätty
Aapo on molemmissa kerroksissa suluissa sen takia, että herra vaihtelee tosiaan asumustaan..ja naistaan noin viikon välein. Yritän tällä tähdätä siihen, ettei kummankaan tytöistä tarviste olla yksin pitkiä aikoja. Niitä kun ei uskalla päästää samaan häkkiin vielä toistaiseksi.

Elikkäs oon itse suunnitellut millaisen häkin halusin ja isäni kanssa rakensimme sen. Alunperin siiinä oli vain kaksi kerrosta, mutta tässä keväällä 2012 siihen lisättiin kolmas kerros, kun kanejakin alkoi katon alle putkahdella lisää. Jokaisen kerroksen välillä on aukko ja portaat, jotka mahdollistaa kerroksesta toiseen hyppimisen, mutta nyt tosin molemmat aukot ovat tukittu. Mörskä on rakennettu vesivanerista ja 2x2"puusta. Lattioilla on muovimattoa ja etuseinissä on avattavat luukut. Nuorempana haaveissa oli juuri tällainen iso kerrostalo ja pakko myöntää, että edelleen olen siihen enemmän kuin tyytyväinen. Tilaa toi kyllä vie pienestä yksiöstä, mutta minkäs teet :)

Lunan moukopää kurottaa kohti kameran linssiä, keväältä 2012 
Ainiin, se piti vielä sanoa, että suurinosa varsinkin ulkokuvista on tältä kesältä Valkeakoskella otettuja. Ei tule täällä sisätiloissa niin usein otettua kaneista kuvia, ja kerrostalon pihassa pupujen ulosvieminen on hieman...hankalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti