28.5.2013

Benskun uusi häkki

Niin.. Mä jostain syystä todella tykkään pykätä näille uusia häkkejä.. Ja tällä kertaa uuden "häkin" sai Bensku. Kooltaan tämä uusi on huomattavasti isompi, kun sen vanha asunto. Tyhjäksi jäävään kanikerrostalon 1. kerrokseen siirtyy Neela, ja luultavasti väkerrän Neelan tämänhetkisestä häkistä jonkunlaisen lisälaajennuksen kanikerrostalon 1.kerroksen kylkeen.

Toteutukseltaan häkki ei ole kummoinen. Valkeakoskella ollessani kävin ostamassa Valkeakosken Rautiasta muovimattoa 2m x 2,5m hintaan 34,50 €. Lisäksi mukaan tarttui ilmaiseksi samaisesta kaupasta valkoiseksi maalattua, männystä tehtyä peitelistaa, jota oli käytetty rautakaupan lastien pakkauksissa. Ihan käypää tavaraa tähän tarkoitukseen, kun muuten ne olisi heitetty roskiin.. :)


Ensin leikkelin muovimaton sopivan kokoiseksi: 240m x 150m, jokaisesta kulmasta leikkasin 30cm x 30cm kokoiset neliöt pois. Sen jälkeen asettein kompostikehikon muovimaton päälle ja aloin nostelemaan "sivuja" ylös. Laittelin ne ensin kiinni pelkillä nippusiteillä, sen jälkeen laitoin vielä peitelistan päälle. Kulmat tiivistin reteästi jesarilla.. :D Lopuksi leikkasin etummaiseen kompostikehikkoon oviaukon ja sama homma muovimattoon, ja kiinnitin erikseen leikatun luukun.Hetken päkerryksen jälkeen: Valmis! :) Ja kokoahan sillä on 180cm x 90cm.Tuohon tulee päälle katoksi 2 kompparikehikkoa, koska muuten Herra Bön loikkaa reunojen ylitse. Lisäksi sisustus on vielä hieman keskeneräinen.

Toki olisi hyvä jos olisi myös kani, minkä laittaa uuteen häkkiin. Kaikki 4:hän ovat tällä hetkellä Valkeakoskella, kun itse tulin töiden takia Vantaalle. Perjantaina palaan kuitenkin takaisin Valkeakoskelle. Tämä sama kuvio toistuu aina Juhannukseen asti. Tylsää itselle, mutta en viitsi raahata kaneja edes takaisin, kun ei se matkustaminen niille mitään herkkua ole..

Tuo häkki/aitaushan on nyt ihan suoraan ikkunan alla, joten saa nähdä joudunko talveksi siirtämään sen vedon takia syvemmälle olohuoneeseen.. Porottava aurinko sen sijaan ei ole näin kesällä ongelma, koska joudun joka tapauksessa tuossa ikkunalaudalla olevien kasvien takia pitämään sälekaihtimia puoliksi kiinni. Muuten kasvit lakastuisivat kuumuudessa.

6 kommenttia:

 1. Tulipas siitä siistin näkönen! :-)

  VastaaPoista
 2. Oi onpa kivan näköinen! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia, kumpaisellekin! :)

  VastaaPoista
 4. Omituiset otukset on jo lähes sata sivua sisältävä aktiivisten eläinblogien lista. Käy katsomassa ja liity ihmeessä mukaan alati kasvavaan joukkoon ilman eri velvotteita! :)

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Sulla kun tuntuu olevan kokemusta kanien toisiinsa totuttamisesta niin mitä mieltä olet että hommaisimme meidän 2,5v ikäiselle kääpiöluppanaaraalle leikatun pojan kaveriksi?

  "ongelma/miettimistä" eniten tässä asiassa aiheuttaa se että me ollaan adoptoitu pupu perheestä jossa oli 2 pupua mutta tytöt eivät tulleet enään toimeen keskenään. Meidän pupu on heistä kahdesta se dominoivampi varsin määrätietoinen mutta todella sosiaalinen tapaus. Osaatko yhtään arvioida onko ajatus aivan tuhoon tuomittu? :--) Kiitos vastauksesta jo tosi paljon!!

  Terveisin Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Toki jokainen kani on yksilö ja voi käyttäytyä hyvinkin erilailla toiseen kaniin verrattuna...mutta siitä huolimatta itse lähtisin kyllä kokeilemaan uroksen tuontia luppasi kaveriksi. Enkä todellakaan usko, että ajatus on täysin tuhoon tuomittu :)

   Omalla kohdallani esimerkiksi edesmennyt hermeliininaaras Nuppu oli varsin täpäkkä tapaus. Toki se oli pienestä pitäen elänyt leikatun hermeliiniuroksen, Vilin, kanssa, mutta silti en aina ollut ihan varma näinköhän se hyväksyisi uuden uroksen rinnalleen oltuaan hetken yksin Vilin lopetuksen jälkeen. Pikku-Aapon tultua taloon toki ensin odoteltiin 6kk ikä kastroinnin vuoksi ja siitä 2kk varoajan jälkeen alkoi totutus. Hetki siinä meni, mutta lopputulos oli positiivinen. :) Niistä kahdesta Nuppu oli se, joka määräsi, mutta se tuntui sopivan nuoremmalle Aapolle varsin hyvin.

   Toisena omana kokemuksena voinen heittää, että esimerkiksi tämän hetkinen luppanaaras Luna ei oikein voi sietää leijonaluppanaaras Neelaa, mutta (nyt jo iältään 5v.) Aapon kanssa se on kuin paita ja peppu. Ja vaikka Neelan kanssa Luna on melko dominoiva, on se Aapon seurassa alistuva osapuoli.

   Jos päädyt hankkimaan lupallesi kaveria, muista tarjota kaneille totutteluvaiheessa suuri neutraali tutustumistila...ja aikaa, jos tarve vaatii. Toinen omalla kohdalla toiminut tapa tutustuttamishommissa, on sijoittaa niiden elintilat siten, että ne näkevät toisensa. Myöhemmin niillä voi olla esimerkiksi yhteinen verkkoseinä, jonka läpi ne pääsevät kosketusetäisyydelle. Samalla verkko kuitenkin antaa mahdollisuuden toiselle kanille poistua tilanteesta, jos toinen jostain syystä ärähtää jne..

   Se, kannattaako uuden uroksen olla nuorempi vai vanhempi....niin, arvaskauppaahan se on :)

   Mutta mihin ikinä päädytkin, tsemppiä vaan kovasti!

   Poista