12.7.2013

Häkkilaajennus

En ole tainnut päkertää kanien häkkien kanssa reiluun kuukauteen? No sittenhän oli jo aikakin jälleen muutella kanien asumuksia, jotteivat ne vaan pääse tottumaan liikaa sen hetkisiin häkkeihinsä.

No ei, mutta Neelan koppiin tuli kyllä se laajennus, josta mainitsinkin jokunen aika sitten.

Eli purin Neelan entisen (melko uuden, krhmm) häkin, ja muita häkin osia säilöön raahatessani  nappasin kyseisen häkin yläkerran tason sivuun. Siihen sitten vain kompostikehikot 3 seinälle, entinen rappustaso tähänkin lisäsiipeen piiloksi/tasoksi ja sitten nippusiteillä koko hökötys kiinni 3 kerroksiseen kanikerrostalon kylkeen. Voilà!


Tuossa oikeanpuoleisessa kuvassa näkyvät 3 puurimaa ovat ne rimat, joiden päällä tuo lisäsiiven pohja ennen lepäsi häkin yläkertana ollessaan. Nyt ne kuitenkin toimittavat matalan seinän virkaa estäen Neelaa tunkemasta kanikerrostalon alle.

Hauskaa kuinka tää kanihäkkien tekeminen on kuin palapeli. Myöhemmin ne samat palaset voivat sopia johonkin aivan toiseen tarkoitukseen, ei tarvita kuin kasoittain nippusiteitä. :)

Vaikka tuo jälleen vie vähän tilaa keittiössä, olen silti varsin tyytyväinen että tein moisen. Neelakin tuntuu olevan tyytyväinen, sillä tuon luukun avattuani (joka tottakai on nyt auki 24/7) oli Neeluskan mielestä kovin huvittavaa hyppiä edestakaisin uuden ja vanhan osan välillä. Varsinkin kun ne kaksi eri osaa ovat eri tasossa! Kyllä nyt kelpaa...Olin ensin ajatellut olevani kovinkin juonikas laittaessani tahallani juomapullon ja ruokakupin tuonne "uudelle puolelle", taka-ajatuksena siis oli jos Neela päättääkin vain mörköillä vähän suljetummassa vanhassa häkissä. Mutta mitä vielä, röllipäs tykkää mieluummin nukkuakin uudella puolella. Hyvä vain :)

4 kommenttia:

 1. Voisitko tehdö postauksen jossa esittelisit kanien häkit ja häkki järjestyken ja sisustuksen? Itse tykkään lukea sellaisia joten sen takia ajattelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin toki jos semmoinen kiinnostaa. Napsin kuvia tässä joku kerta häkkien siivouksen jälkeen ja laittelen tänne esittelyineen :)

   Poista
 2. Ihanat puput sulla :) tuli tässä sun blogia lueskellessa mieleen sellainen asia että millaisella kameralla kuvaat? Niin hyviä kuvia meinaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia :) Ihan Canon EOS 1100D:lla kuvia napsin, putkena toimii mukana tullut perus Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II. Tosin myönnettäköön, että mm. valotusta ja värejä muokkailen hieman Photoshopilla.. :)

   Poista