6.7.2013

Kesää, heinällä täyteen survottuja häkkivarastoja ym.

Tänään olin päiväreissulla parin työkaverin kanssa ja oli kyllä niin mukavaa ilmaa, että.. :) Sateen ja ukkosen jälkeen ilta oli mitä nätein, ja vaikka ensin kovasti vannoin ettei kameralle ole tänään käyttöä...niin olihan sille sitten lopulta kuitenkin.. Muutama napsaus alla.
Käväisimme muuten Rehndahlin kotieläinpuistossa ja turmiokseni myönnettäköön törmänneeni sielä niin ihanaan jänismäiseen risteytyskaniin, että! Vaikkei tilaa tai järkeä olisi, niin ottaisin pallopään heti lauman jatkoksi, jos voisin.. Onneksi moinen ei ole mahdollista.

Lisäksi jokunen viikko sitten käytiin hakemassa kaneille taas vähän lisää heinää. En ottanut nyt kuin 5 paalia, jotta alkusyksystä voin käydä hakemassa taas mahdollisimman tuoretta heinää talvea varten (turhaan ostan jo alkukesästä koko talvenkin heinät, suotta seisovat häkkivarastossa). Koska nuo kyseiset 5 paalia oli niitetty sinä samana päivänä, kun ne haimme, oli homehtumisen estämiseksi tärkeää saada ne säilöön siten, että heinät saivat "hengittää". Tämä tarkotti sitä, että heinäjätesäkit oli jätettävä auki jotta heinäpaalit saavat köllötellä mahdollisimman ilmavasti. No tämäpä taas tarkoitti sitä, että jouduin änkemään paalit alahäkkivarastoon, koska ullakkohäkkivarastoissa on linnunpesiä. En voi olla varma etteivätkö linnut hyppisi avonaisissa heinäsäkeissä, joten...

Tällä hetkellä alahäkkivarastoni näyttää tuollaiselta. Kuva ei todellakaan kerro ton kopetsin oikeaa tilaa.. Mutta kuvitellaan pieneen tilaan 5 isoa heinäpaalia ja lisäksi onhan tuossa edessä säkkitolkulla vessapapanoita. Kaninomistajan elämää......... :) Ja paloturvallisuus on muuten kohdillaan!

Viime viikonloppuna tuli myös raahattua jälleen iso säkillinen koivunoksia kaneille Ypäjältä, siskon mökkitontilta. Siinä missä kanit kyllä tykkäävät, saavat naapurit ynnä muut ohikulkijat taas ihmetellä, minkä helkutin takia joku taliaivo kerää oksia parvekkeelleen. Niin no...2 kommenttia:

  1. Mistä sä käyt hakemassa kanien heinät? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eräältä heinää tuottavalta maatilalta Lempäälästä :)

      Poista