16.5.2014

Laatikoita & asumisjärjestelyistä asiaa

Niin, leppoisat(?) opiskelijapäivät ovat omalta osaltani saaneet väistyä vakituisen ja kokopäiväisen työn edeltä...ja tänään töistä kotiin tullessani keräsin vilkaisuja ohikulkijoilta alla olevan pahvilevyn kanssa mm. metrossa ja Elielinaukiolla. Vaikka tuossa kuvassa kyseinen pahvikasa ei näytä välttämättä kovin isolta, oli sillä pituutta ehkä noin metrin verran. Taittelin siis työpaikallani viisi hävitettävää pahvilaatikkoa ja raahasin kotiin kaneja varten. Kotona luonnollisesti kokosin laatikot, leikkelin kylkiin kulkuaukkoja ja vein kaneille.

Kaikkea sitä ihminen viitsiikin, mutta oli se sen arvoista - tälläkin hetkellä kuuntelen kanihuoneesta kantautuvaa ääntä, kun joku kanihuoneen asukeista repii pahvitunnelia parhaan kykynsä mukaan..

Lisäksi lähipäivinä kanien asumisjärjestelyihin saattaa tulla ainakin hetkeksi aikaa pieniä muutoksia.

Benjaminhan on tähän asti asustellut täällä olohuoneen puolella, jossa itsekin nukun (varsinainen makuuhuone kun on kanihuoneena). Viimeisen viikon aikana Benskulle on kuitenkin ilmaantunut jonkin sortin keväthuumaa, joka on tuonut mukanaan varsin ei-haluttua meteliä aina aamuöisin. Luonnollista kanin käytöstä eri muodoissa, kyllä, mutta silti se onnistuu varsin tehokkaasti herättämään syvästäkin unesta... On pakko myöntää oman ärsytysmittarin väkisinkin kohoavan tähtitieteellisiin lukuihin, kun normaalisti öisin niin hiljainen kani yhtäkkiä alkaa römyämään, ja näin ollen yö toisensa jälkeen sitä herää samoihin kolinoihin. Tuolloin ei tuo karvainen ja harmaa naama jaksa oikein hymyilyttää.

Joten mikäli nyt tulevanakin yönä Benjamin jälleen römyää, siirtyy herra hetkeksi aikaa kanihuoneeseen Kainin aitaukseen. Ja täten Kain luonnollisesti siirtyisi olohuoneeseen Benskun alueelle viettelemään olohuonepupun elämää. Katsotaan sitten miten siitä edetään.

Benskulla ei muutenkaan ole mennyt nyt asiat ihan putkeen. Muuttelin aikaisemmin hieman olohuoneen/keittiön huonekalujärjestystä ja tein Benskulle oman alueen tuonne parvisängyn alle (170 x 210 cm). Ensiksi tarkoituksena oli pitää miekkonen sielä vain öisin, mutta aika nopeasti päätin jättää rajatun alueen avattavan luukun auki 24/7. Eräänä kauniina iltana kotiin tullessani vastassa ei kuitenkaan ollut mitään kovin mukavaa: Bensku oli päättänyt hypätä sohvapöydälle, heittää melkoisen arvokkaan läppärini lattialle ja syödä vielä virtapiuhankin kolmeen osaan. Sen jälkeen Benjaminin alueen luukku on auennut enää vain ollessani itse kotona..hereillä.

Oma sylilöllöni Benjamin tottakai on edelleen, mutta välillä sitä vain herää todellisuuteen tajuten tuon otuksen olevan oikeasti vain kani, ei sen kummempaa.Toivotaan nyt tulevina päivänä olevan kauniita kelejä, niinkuin vähän on lupailtu, jotta kaikki nappulat pääsisivät kunnolla ulkoilemaan!

3 kommenttia:

 1. Benjamin näyttää ihan manaatilta tuossa vikassa kuvassa! :D Voi noita pieniä tuholaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manaatti, ihan mahtava! :D Miten ei ikinä itselle olekaan tullut mieleen tuota katsellessa, sehän sopii kun nenä päähän (niin luonteen, kuin ulkonäönkin perusteella)..

   Poista
 2. Aijai ompas siellä suloisia puputtimia :)

  VastaaPoista