26.5.2014

"Nappaanpa jänöstä kuvan!" (+haaste)

Tai sitten en. 

Tuskastuttavan kuumat hellekelit alkavat pikkuhiljaa helpottaa hetkeksi, ja tänään ilma alkoikin olla jo jossain määrin siedettävä. En erityisesti pidä yli 25 asteen lämpötiloista, etenkään kun asunnon lämpötila alkaa jo lähennellä samoja lukemia (mm. kunnon yöunille saa heittää hyvästit). Ja eivätpä nuo kanitkaan osaa arvostaa tuollaisia helteitä, kaikki ovat olleet enemmän tai vähemmän löysiä rättejä kuumuuden vuoksi. Ulkoiluakin olen nyt joutunut välttämään, ainoastaan illalla olen käyttänyt aina jotakuta pihalla.

Tänään vein Kainin juoksentelemaan ulos, alueena oli noin ½ pihasta. Eipä tuo juuri enää häiriinny ohi kulkevista ihmisistä, autoista tai hieman kauempaa lentävistä lentokoneista oli näkösuojia tai ei, joten voin antaa pojan painatella rauhassa omia menojaan. Melkoista ilorallia Kain heittikin - ihmekös tuo kun toinen on viimeisen viikon suurimmalta osin vain makaillut! Ulkoilun lopuksi päätin kokeilla ottaa jänöstä pari kuvaa pöydän päällä...laihoin tuloksin. Kainia kun olisi kiinnostanut enemmän hypätä takaisin nurmikolle syömään ja ihmettelemään.

Epäonnistuneiden kuvien otto on niin ihanan helppoa!

Kainin turpa osoitti oikeastaan kokoajan pöydän reunan yli maata kohti..
Päästä vain kuului hiljainen raksutus, kun poitsun korvien väli täyttyi ajatuksella: "hyppäänkö, enkö hyppää, hyppäänkö..?"

Pieni hölmö rimpula karvanvaihtoturkkeineen

Maaliskuulta -14, Kain uudessa kodissa hörökorvinensa..ja nassu tietenkin käännetty väärään suuntaan.

Ah sitä päivää, kun tuosta hömelöstä saa napattua uusia, hienoja poseerauskuvia!

Loppuun vielä vanhat tutut 11 kysymystä - minulla kun on ollut tapana aina vastata edes niihin kysymyksiin, mikäli joku tälle blogille haasteen heittää. Tällä kertaa haaste tuli Eläin ystävykset -blogista.

1. Miksi kirjoitat blogia?
Itseäni varten. Halusin paikan, johon voin lisäillä ottamiani kuvia kaneistani. Lisäksi halusin paikan, johon voin pikkuhiljaa kerätä muistoksi tulevaisuutta varten monenlaisia tapahtumia, hauskoja sattumuksia ja ihan tavallista arkea jokaisen omistamani kanin kanssa. Uskoisin, että on ihan mukavaa palailla vuosien jälkeen lukemaan minkälaista kaniarkeni tuolloin oli ja minkälaisia sen aikaiset kanini todella olivat...aika kun tunnetusti kultaa muistot & osa hyvistä, mutta pienistä muistoista ja yksityiskohdista unohtuu helposti. Täällä blogissa ne kaikki kuitenkin (toivon mukaan) säilyvät itseni kirjoittamina.

2. Onko sinulla eläimiä, jos on niin mikä?
→ 6 kpl kanejahan tuossa on

3. Minkä eläimen haluisit jos saisit?
→ Tähän elämäntilanteeseen en yhtikäs mitään. Kaneja on tällä hetkellä sopiva määrä, koiraa en missään nimessä tähän ottaisi sekaan (tosin eipä tähän asuntoon saisi edes ottaa koiraa).. Ja hevonen on inun verran turhan kallis ja hankala "elätettävä". Hiiriä mietiskelin tuossa kevään korvilla, mutta tämän kanilauman lisäksi aikani ei riittäisi enää terralliselle hiiriä.

4. Paras ystäväsi?
→ Ala-asteen jälkeen en ole enää käyttänyt termiä "paras ystävä", vaan ennemminkin vain hyvä ystävä. Hyviä ystäviä minulla on se 2 kpl, eli isosisko ja yksi pitkäaikainen ystävä.

5. Pidätkö kaneista?
→ En (tuoksahtaako täällä sarkasmi?)

6. Lempivärisi?
→ Minulla ei ole varsinaista lempiväriä, sillä pidän monesta väristä, mutta sanotaan nyt vaikka jälleen kerran se turkoosi..
 
7. Monesko haaste tämä on?
→ Kävin laskemassa ja 6 kerta tämä näyttää olevan, kun vastaan 11:sta kysymykseen.

8. Paras blogi jonka tiedät?
→ En mielelläni luokittele muiden blogeja, jokaisella on oma tapansa kirjoittaa jne. Tuosta lukuluettelostani kuitenkin löytyy jokainen blogi, josta pidän syystä tai toisesta.

9. Lempiruokasi?
→ Puuh, tämä "parhaiden luetteluhan" alkaa kohta aiheuttaa ryppyjä otsaan.. Sanotaan vaikka lohi ja perunamuusi.
 
10. Jos saisit kolme toivomusta niin mitä toivoisit?
Kaikkea olisi kiva saada, mutta mutta.....
 • Kyky selvitä vain muutaman tunnin yöunilla
 • Yliteholla toimiva aineenvaihdunta
 • Lisäraha ei ikinä olisi pahitteeksi
Tosiaan olen erittäin huono luokittelemaan jonkun asian parhaaksi. Lähinnä koska omat mielipiteeni ja mieltymykseni muuttuvat säännöllisen epäsäännöllisesti, ja jokaiseen asiaan liittyy usein niin monta seikkaa (joita ei välttämättä voi rehellisesti verrata), joten en kovin helposti edes koe jonkun olevan ehdottomasti ylitse muiden...sama pätee myös toisinpäin, eli en yleensä koe jonkun asian olevan ehdottomasti huonoin.

14 kommenttia:

 1. Toi kuvahan on ihana, missä Kain kurkkaa pöydältä alas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut se ei ollu ihan sitä mitä lähin hakee.. :D Nääs..

   Poista
 2. Minä olen aina tuumannut, että kun ottaa yhdestä kanista noin 50 kuvaa, niin sieltä voi sitten hyvällä tuurilla pari vaikka onnistua.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta! Ja loppujen lopuksi niitä vähän epäonnistuneita kuvia ei malta edes poistaa ("muistojahan nämäkin!"), jolloin koneen muisti alkaa täyttymään turhan nopeaan tahtiin.. :D

   Poista
 3. Kiva postaus ja kiva haaste :)
  Ihanat nuo kuvat ♥

  VastaaPoista
 4. Neela ja elliot on kivan värisiä, mutta Kain♥ Mä rakastan sen rusakkomaisuuttaan ja päätä, kun näin elää hermeliinin kanssa :-D Kohta taitaa eleillä samantapainen pupu nurkissa, kiitos sinun :-D Sanoppa hälle terveisiä. Sulla on mahtava blogi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitetään terveiset Kainille vaikkapa rapsutusten muodossa :) Juuri tuohon kauniiseen ulkomuotoon belgianjäniksissä aluksi ihastuin, isona plussana tämän jäpikän kohdalla mahtava luonnekin!
   Hauskaa, jos onnistun levittämään jänisinnostusta blogin kautta. Kiitoksia kovin! :)

   Poista
 5. Mikä sun blogin ''Malli'' on?

  VastaaPoista
 6. Jes! Kiva että teit tämän haasteen! ;D
  Kivat vastaukset. :) Ja tosi kiva postaus!

  VastaaPoista
 7. Onpa Kain tullut ihan ison jänön näköiseksi! Hei tiedän tasan tarkkaan tuon tunteen nimimerkillä tuskastellut tunteja saadakseen joskus hyvän kuvan belgian(=sähkö)jäniksestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo jossain vaiheessa on kyllä pakko ottaa toi uusiksi..ja todeta, ettei se ole yhtään sen helpompaa silläkään kerralla.. :D

   Poista