18.5.2014

Ulkoilukuvasaastetta

Yritys saada kivoja kuvia kaneista näin kauniilla ilmoilla on niin järjetön, että onnistuneen napsun saatuaan olo on hetken aikaa kuin omistaisi koko maailman.

Kaikki kuusi kania siis ulkoilivat eilen runsain määrin: Aapo, Luna, Neela, Elliot & Kain päivällä, ja Benjamin ensin aamulla sekä vielä iltamyöhään. Jaoin koko pihani osiin kahden pariskunnan ja Kainin kesken, lisäksi pihan reunalla oli oma alue myös siskoni nelivarvaskilpikonnille. Kyllä oli pihalla vilinää yhteensä seitsemän eläimen römytessä nurmikolla!

Benskun ulkoiluista en ottanut tällä kertaa kuvia. Aamulla sitä kiinnosti enemmän sylissä nököttäminen, illalla hämärässä se intoitui juoksemaan pitkin koko pihaa niin että marjapuska vain kahisi!

Kainin silmä on jotenkin kauhean nätin mallinen, ja jokaisen kuvauskerran jälkeen kamerasta tuntuukin aina löytyvän vähintään yksi poitsun silmäkuva..

Ravaamisen ja syömisen seassa Kainia kiinnosti kovin naapurinsa ja melko monta kertaa se olikin tekemässä tuttavuutta Aapon, Lunan, Neelan tai Elliotin kanssa. Kaikki muut vain rauhallisesti nuuskuttivat jänöä, Elliotilta se sai kuitenkin ajoittain vähän nihkeämmän vastaanoton. Loppuillasta Kain olikin enemmän rapsutusten perässä, hassu..
Tuossa yllä näkyy Aapo-paran kesälook.. Normaalisti hyvin pitkäturkkinen kani näyttää taas enemmän tai vähemmän pesukoneesta tulleelta. Mutta näinpäs pysyy turkki takuttomana ja papparaisellakin on viileämpi olla. Paljon virkeämpikin Aapo on aina turkinleikkauksen jälkeen - eilenkin se jaksoi vetää ilorallia pitkin päivää aina iltaan asti. Ja onhan se jotenkin niin sympaattisen suloinenkin tuollaisena tollerona...

Harmittaa, ettei kamera pysynyt perässä tuossa..Nauratti ihan, kuinka kaninkin päivä voi joskus mennä päin....."sitä"


 Vaikka ensiksi tuntui, ettei kirkkaan auringonpaisteen vuoksi kameraan tule muuta kuin roskakoriin päätyviä kuvia, löytyi seasta loppujen lopuksi ihan mukaviakin "kani edestä kani takaa" -napsuja. Ehdottomiksi suosikeiksi nousivat kuitenkin nämä kaksi kuvaa:Erityisen tykästynyt olen tuohon yllä olevaan Aapon kuvaan. Reppana on niin suloinen kurkotellessaan viinimarjapuskan lehtiä..

Kanien ulkoilujen oli tarkoitus jatkua tänään yksittäin suuremmalla alueella, mutta tuulen suunnan muuttuminen sai meidän epäviralliset viholliset, lentokoneet, jälleen lentämään suoraan pään päältä. Aapo ja Luna olivat sillä hetkellä pihalla, mutta päätin tuoda ne sisälle kun lentokoneita alkoi ilmaantumaan vähän väliä. A&L ottivat kovan äänen hienosti ottaen huomioon, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun kaksikko on taivasalla koneen lentäessä suoraa pään ylitse. (Hki-Vantaan lentokenttä on tuossa noin 10km päässä, joten tuulen puhaltaessa sopivasta suunnasta laskeutuvat koneet lentävät tästä päämme päältä. Muulloin ne kiertävät kauempaa eri kautta, jolloin meille kuuluva ääni ei ole kummoinenkaan..) Siitäkin huolimatta ei sitä koneen mörinää viitsi kukaan ehdon tahdon kuunnella määräänsä pidempää.

Toivotaan, että viikolla olisi edelleen kauniita päiviä ja lentokoneet lentelisivät jostain muualta!

9 kommenttia:

 1. Toi päin per....ä kuva on kyllä huvittava. :D

  VastaaPoista
 2. Voi mikä rusakko siellä <3

  VastaaPoista
 3. Tosi upeita kuvia kaikki! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinut on haastettu: ponitjahamsterit.blogspot.fi
   Eläin ystävykset. :)

   Poista
 4. On niin mahtavaa kun on kesä ja kanitkin saa ulkoilla!
  Pihalla on alkanut kasvamaan hurjat määrät syötävääkin, joten keräilen kaneille milloin mitäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä tuli kyllä niin yhtäkkiä, ettei meinannut tajutakkaan! Ja meidänkin kohdalla on nyt niin ihanaa, kun on vihdoin tuo oma piha.. Pääsee omatkin kanit ulkoilemaan säännöllisemmin, ja tosiaan on helpompi kerätä luonnonkasveja ruokakippoihin :)

   Poista