23.8.2015

Kutsumaton vieras (+ Libster Awards -kysymykset)

Tällainen ilahdutti tänään läsnäolollaan:


 Ei ehkä mitään tekemistä kanien kanssa, mutta lähes yhtä söpö kuitenkin?

Sisällä ollessani huomasin silmäkulmasta jonkun tumman köntin takaoven kynnyksellä ja vilkaistessani oven suuntaan huomasin yllä olevan palleron pään olevan puoliksi jo sisällä. En tiedä onko joku naapureista mennyt ruokkimaan tätä todennäköisesti tämän kesän poikasta, sillä niin hölmön kesyltä se tuntui. En kuitenkaan missään tapauksessa halua päästää villieläintä sisälle joten kävelemällä kohti sain oravan väistämään sen verran, että sain vetäistyä oven kiinni.

Jäin katselemaan pikkuista ikkunan takaa, jolloin se yhtäkkiä pomppasikin tuohon ikkunan edessä olevalle pöydälle ja siitä meidän tuima tuijotuskilpailu alkoikin. Välissä oli pakko laittaa vieressä oleva tuuletusikkunakin kiinni, sen verta hanakalta sisääntulijalta tuo tuntui. Välillä orava siirtyi ihan ikkunalaudalle muutaman sentin päähän itsestäni (toki lasi välissä) ja välillä se palasi tuolin kautta takaisin pöydän päälle. Tätä jatkui varmaan seuraavat 20 minuuttia, joten hienosti kerkesin hakemaan kaapissa pölyttyvän järkkärin esille.

Aivan mielettömän suloinenhan tuo on, mutta toivon silti ettei se ala enemmänkin viettämään aikaa pihapiirissä...mielelläni pitäisin nimittäin takaovea auki nyt kun kelit sen sallivat.


Lisäksi huomasin Pupunpaja-blogin heittäneen meille Liebster Awards -haasteeseen kuuluvaa 11 kysymystä, kiitoksia tästä! Hyviin kysymyksiin on aina mukava vastailla, joten antaa palaa. Tyypilliseen tylsään tapaani en välitä haastetta eteenpäin.

1. Miksi innostuit alkujaan perustamaan blogin?

Halusin kerätä ottamiani kuvia johonkin, missä voisin samalla liittää kuviin tekstiä. Näin ne kertovat siitä ajasta jälkeenpäin katseltuna enemmän ja tuovat mieleen muistoja, joita ei välttämättä olisi enää muistanut pelkkää kuvaa katsomalla. Muuten kuvat lähinnä vain makaisivat tietokoneen kansioissa.

2. Mistä kesäherkusta kanisi pitävät?

Pihassa kasvavat kasvit ovat mieleen; apila, vuohenputki (josta ei pääse eroon,mrr..), perus nurmikko jne... Lisäksi pihassa ennen olleen punaviinimarjapuskan lehdet olivat mieleen. Kaikkea muuta ne nyt saavat talvellakin kaupan hyllyiltä (yrtit jne.)

3. Mikä on tärkein syy blogata?

Tuo 1. kohta antaa vastauksen tähänkin :)

4. Mitä harrastat kanien lisäksi?

Tällä hetkellä ratsastusta, valokuvaamista, piirtämistä (digitaalista), lukemista.. Musiikin kuuntelua nyt en välttämättä ihan harrastukseksi sanoisi, mutta erittäin paljon sitä tulee kuunneltua päivittäin.

Mitä tuohon valokuvaamiseen ja piirtämiseen tulee, niitä en ota mitenkään vakavasti verenmaku suussa painaen, vaan kuvaan ja piirrän silloin kun siltä tuntuu. Jos ei huvita, en kuvaa/piirrä. Etenkin piirtelyssä saattaa välillä tulla pitkiäkin taukoja, kun ei vaan huvita. Lisäksi aina en halua edes sitoa piirtämiseen sitä aikaa, siihen kun helposti hulahtaa koko päivä.

Alla oleva Cainin kuvakin on seisonut keskeneräisenä viimeisen 2 kuukautta, kun en alkuinnostuksen jälkeen ole saanut aikaiseksi tehdä tuota tylsääkin tylsempää selkäosuutta loppuun. Karvan piirtäminen on tappavan tylsää, etenkin luonnonpunaisen, jonka yksittäisen karvan "värivyöhykkeet" aiheuttavat tuon pikkutarkan kirjavuuden. Samaan sarjaan menee luonnonharmaa, chinchilla jne.

5. Minkä eläimen haluaisit vielä hankkia?

Koiran. Siitä olen haaveillut jo tuhottoman pitkään, mutta toistaiseksi siihen ei ole ollut mahdollisuutta. Tällä hetkellä esteenä on kanit ja nykyinen kämppä. En pysty/halua tuoda näin usean kanin sekaan pentua. Pentu ensinnäkin veisi niin paljon ajastani, etten kerkiäisi enää huomioimaan tarpeeksi kaikkia kanejani. Lisäksi en voisi lähteä kotoa tuntien oloni mukavaksi ja tietäen, että sekä kanit että koira olisivat turvassa toisiltaan. Kämpästä 90 % on kanien aluetta, ja niiden tiloja en lähtisi pienentämään koiran vuoksi. Viimeisenä niittinä se, ettei tähän kämppään saa edes ottaa koiraa.

Lisäksi joskus tulen mahdollisesti hankkimaan hiiriä. Myös käärme olisi mahtava, mikäli tiedon ahmimisen jälkeen käärme edelleen tuntuisi omalta...akvaariokin olisi jälleen mukava. Ei taida yhden ihmisen elämänkaari riittää enää näihin kaikkiin, ja sen nyt tiedän itsekin etten kaikkea haluamaani tule koskaan hankkimaan. Ei riitä aika eikä energiakaan hoitaa eläintarhaa.

6. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit?

Mennäänkö sen mukaan, mikä haluaisin olla? Jos kyllä, niin ehkäpä maakotka tai sääksi/kalasääski.

Isoimpana plussana tietenkin se, että osaisin lentää. Lisäksi olisin enemmän tai vähemmän ruokaketjun päässä, joten minun ei täytyisi jatkuvalla pelätä saalistajia vaan minä olisin se, jota pelättäisiin. Huu.. Lisäksi ihan jo sekin, että molemmat ovat upeita lintuja ja rauhoitettuja, joten ihmisiäkään ei tarvitsisi niin paljoa pelätä.

7. Mikä on paras vinkkisi kanikuvaukseen?

Laskeudu kanin tasolle. Sillä tavalla itse olen saanut (omasta mielestäni) hienoimpia kuvia. Tuo sama saarna mielestäni pätee eläimen kun eläimen kuvaamisessa.

8. Kauanko sinulla menee yhden blogipostauksen tekoon?

En ole tainnut ikinä katsoa kellosta, mutta melko pitkään jos/kun mukaan lasketaan sekin aika, mikä menee valokuvaamiseen ja kuvien valikoimiseen & käsittelyyn. Kuluvan ajan pituuteen vaikuttaa toki se, kuinka monta kuvaa käsittelen ja kuinka pitkä kirjoittamani teksti on. Lisäksi ennenkuin julkaisen mitään luen tekstin pariin otteeseen läpi, jotta voin tehdä vielä mahdollisia muutoksia tekstiin ja korjata typot.

9. Luetko kanilehtiä/-kirjoja?

Olen Suomen Lemmikkikanit ry:n jäsen, joten Papanaattori kolahtaa neljä kertaa vuodessa postiluukusta.

10. Kirjoitatko muutenkin kuin blogia?

Ennen kirjoitin omiakin tekstejä englanniksi. Kirjoitin mieluummin englanniksi siksi, koska koin fiktiivisten tekstien kirjoittamisen helpommaksi enkuksi ja lisäksi halusin kehittää kielitaitoani. Nykyään kirjoittaminen on valitettavasti jäänyt vähemmälle, vaikka silloin tällöin hinku kirjoittaa nostelee päätään.

Kirjoittaminen on aina ollut hyvä tapa purkaa itseäni.


11. Millaisessa talossa haluaisit asua?

Omakotitalo nyt tottakai olisi se kaikkein ideaalein (syrjässä, iso piha ja pihan jälkeen vastassa metsä, kelta/valkotiilinen, oma katettu terassi jne). Koko lapsuuteni asuin omakotitalossa, joten veri vetää..

Realistisesti ajateltuna tällä hetkellä unelmissa olisi kuitenkin rivitalo jostain syrjemmästä, välittömän pk-seudun ulkopuolelta mutta kuitenkin Uudeltamaalta. Mielellään päätykämppä. Piha saisi olla tilava ja edelleen mielellään pihan jälkeen vastassa olisi se metsä. Toisaalta kerrostalon alin kerros, jossa siis piha, ei myöskään olisi paha...sama tilanne siis kun missä nyt asun, päätykämppäkin vielä. Sijainti vaan saisi olla erilainen :) Kooltaan itse asunto saisi olla tilava kolmio - kanihuoneen lisäksi itsellekin oma makuuhuone ja EI parkettia mihinkään huoneeseen. Valoisa, kunnollinen vaatehuone ja muutenkin kaappitilaa niin keittiössä kuin muutenkin..

..rivitalossa tosin olisi plussana vielä ulko-oven vieressä oleva varasto, mikä joissain rivareissa on. Ei tarvitsisi juosta tontin toiseen päähän häkkivarastolle heinäpaalien ym perässä.

Asunnoista on aina ihana haaveilla ja välillä on mukava käydä kurkkimassa minkälaisia asuntoja olisi vapaana. Samalla tulee palattua maan tasalle, kun kurkkii hintoja ja samalla miettii asuntolainan määrää, mikä vaadittaisiin sen asunnon ostoon ja mahdollisiin remontteihin. Ehkä vielä on ihan hyvä asustella vuokralla hetken aikaa.Meillä on tällä hetkellä piharemontti meneillään, joka tuo tullessaan etenkin pikkuisten (pojatkin kyllä käyvät mökissä ulkona ollessaan, ellei pikkuiset ole sielä) pihamökin aitaukseen muutoksia. Kunhan asiat vähän etenevät, täytyy tehdä esittelyä bloginkin puolelle. Nyt olisi kuitenkin tarkoituksena vihdosta viimein antaa kaneille mahdollisuus kaivaa!

1 kommentti: