17.2.2013

Vuotava pohjatulppa

Bensku tosiaan oli viikonlopun asuntovaunuilemassa, kun olin jostain saanut päähäni, että voisin pitkästä aikaa mennä vaunulle. Nuorempanahan olin siis vankasti vannonut, kuinka en enää ikinä menisi kyseiseen kopperoon, kun olin vihdosta viimein tullut tarpeeksi vanhaksi jäädäkseni viikonlopuksi yksin kotiin. Nyt kun asun yksin, niin näköjään nuokin asenteet muuttuvat(?).

Joka tapauksessa kaikki sujui ihan mallikkaasti, Bensku oli vapaana vaunun lattialla yötä päivää ja suurimman osan ajasta se pötkötteli kintut pitkällä keskellä lattiaa. Tänä aamuna sitten herra päätti jälleen hypätä mun sängylle ja kävi lopulta mun rintalastan päälle makoilemaan. Mikäs siinä, rapsuttelin kaninrötkälettä ja yritin olla ajattelematta kuinka paljon se painoi. Sen jälkeen Bensku päätti lähteä tutkimusretkelle pitkin mun sänkyä - josko sieltä vaikka löytyisi jotain jännää.

No eipä sieltä itse kanille löytynyt mitään ihmeellistä, mutta mulle kylläkin tuli vähän epämiellyttävämpi yllätys, kun huomasin kaninperkuleen pysähtyvän epäilyttävästi paikalleen sängyn jalkopäähän. Hälytyskellot alkoivat soida ja oikeassa olin - kusihan sieltä tuli. Kani lensi alas sängyltä kuin leppäkeihäs ja peitto meni pesuun. Onneksi sentäs kerkesin tökkäämään ukkovarpaan sen persuksiin ja keskeyttämään toimituksen...ton kokoisesta kanista nimittäin tulee ihan kiitettävän kokoiset lammikot. Ja jos ei yhden kerran lirauttelut riittänyt, niin myöhemmin päivällä Bensku oli hypännyt samalle sohvalle (vaunun päädyn u-sohvalle siis tehtiin mulle yöksi sänky) ja kusassut uudelleen.

Ei tää sankari tällä mitään muuta saavuttanut kun kiellon hyppiä sängyille ja sohville. Lisäksi nyt kun tultiin takaisin Valkeakoskelle, en ottanut enää herraa tänne samaan huoneeseen, missä itse nukun, vaan se joutui kompparikehikkohäkkiin keittiöön. Vähän se näytti hapanta naamaa, mutta yhdet kuset mun sängyssä riittää tältä erää.

Ihmetytti kyllä tuo falskaava pohjatulppa, koska esimerkiksi kotona Vantaalla Bensku on viettänyt enemmän ja vähemmän aikaa sohvalla koneella istuvan emäntänsä vieressä ilman mitään kosteita yllätyksiä. Ei se myöskään ole täällä Valkeakoskella kusassut olohuoneen nahkasohvalle. Ilmeisesti toi vaunun sohva houkuttelee yhtä sun toista lirauttelemaan siihen, koska muistaakseni Vili ainakin on samaiselle sohvalle joskus päästellyt menemään. Aaposta ja Nupusta en ole ihan varma, jompikumpi ainakin mielestäni on kyllä sille sohvalle lirutellut. Luna ja Neela eivät koskaan ole edes käyneet vaunulla..ehkä pitäis joskus käyttää nekin sielä ihan vaan jotta saatais niidenkin kusinäytteet sohvaan?

Pissapuheet sikseen, perjantaina matkalla käväisin hakemassa Faunattaresta Benskulle uuden vesipullon ja lisäksi mukaan tarttui uudet valjaat. Mun ennestään omistamista valjaista ei mitkään enää olleet sopivat Benskulle, joten siirryin suosiolla kanien valjaista kissojen valjaisiin. Illemmalla uusia valjaita oli heti pakko kokeilla ja hyvin istuivat. :)

Lopuksi vielä semmoinen, että eilen 16.2. Neeluskalle tuli täyteen 2 vuotta! Koska en itse ollut kotona eilen, sai Neela tänään extra-ison salaattikasan.

3 kommenttia:

 1. Meilläkin meidän ranskanluppa Eskolta on pari kertaa lirahtanut sänkyyn.. Sohvalle se ei tosin pissaile vaikka on 24/7 vapaana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi pissayllätykset on aina kyllä yhtä epämiellyttäviä.. :)

   Poista
 2. Haaste!

  http://siisinkarvakorvat.blogspot.fi/2013/02/haaste.html

  VastaaPoista