20.8.2013

Kanien asunnot sisältäpäin

Multa tosiaan kysäistiin josko tekisin kyseisestä aiheesta postauksen, joten tässäpä tämä..vihdoin ja viimein.

Aapo ja Luna

Elikkäs Aapo ja Lunahan asuvat keittiössä kolmikerroksisen kanikerrostalon 2. ja 3. kerroksissa. Yhden kerroksen mitat ovat 160cm x 80cm.

Alakerta on seuraavan näköinen. Pidän sielä yleensä oksia (lehdillä tai ilman) ja paksumpia keppejä vaihtelevia määriä. Lisäksi alakerrassa on vesipullo. Täällä A&L yleensä nukkuvat, Aapon vakiopaika on tuo rappusten alempi taso.Yläkerrasta löytyy vessalaatikko, heinähäkki + heinäpallo ja lisäksi ruokakuppi, joka ei kylläkään siivouksen jäljiltä ole vielä häkissä. Näissä kuvissa näkyy myös keppiaita, josta oli kuvia jo aikaisemmassa postauksessa. Nyt myös sen tarkoitus selviää - eli yksinkertaisesti se estää kaneja repimästä heiniä heinähäkin sivusta kopin lattialle. Noilla kahdella kun on taipumusta pissata heiniin, joten jos heinät revitään häkin lattialle on vähintäänkin selvää mikä on lopputulos. Alemmasta kuvasta näkeekin hieman yläkerran lattian kuntoa, vaikka sitä aina tarpeen mukaan pesen etikalla.

Etikka muuten on erittäin hyvä kuivuneenkin pissan irroittaja (mikäli jollain on pissa-ahdinko, eikä ole keksinyt kikkaa suttujen putsaukseen). Toki jos ei etikkaa jaksa pitää likaisessa kohdassa tarpeeksi kauaa, jää häkin lattiaan valkoisia jälkiä, kuten alemmassa kuvassa näkyy.. krrhm.Neela

Neela asuu kanikerrostalon 1. kerroksessa, lisäksi häkin kyljessä on 100cm x 70cm lisäsiipi Neelan entisestä kerrostalohäkistä.Tuossa lisäsiivessä on vesipullo ja ruokakuppi, mutta siivouksen jäljiltä ne eivät olleet kuvanottoaikana paikallaan. Yllättävää jotenkin on se, että Neelan mieluisin nukkumispaikka on tuo lisäsiiven edusta. Olisin voinut vannoa, että se olisi ottanut paikkansa ennemmin varsinaisen häkin puolelta jostain takakulmasta.. Mutta parempi näin. :)

Benjamin

Bensku asustelee kompparikehikkoaitauksessa olohuoneen nurkassa. Kokoa häkkivirityksellä on 180cm x 90cm, etuseinässä on avattava luukku.

Benskulla pitäisin mielellään isompaakin pyyhettä sen häkissä, mutta koska se pöllyttää jonkun verran karvaa, olisi pyyhe melko kamalassa kunnossa suhteellisen pian. Poitsu nimittäin yleensä tykkää nukkua pyyhkeen päällä. Muuten se pötköttelee useimmiten katoksensa alla tai sen päällä.

Tuo heinähäkki siirtyy näillä näkymin ihan vessalaatikon viereen, sillä niinkuin jokainen muukin kanipoppoossa, myös Bön tykkää syödä heinää vessalaatikossa istuskellessaan. Vessalaatikon paikka oli ennen tuola takanurkassa - sen vuoksi heinähäkkikin sijoittui tuonne. Nyt kuitenkin siivousta helpottaakseni siirsin vessalaatikon tuohon eteen, joten täytyypi siirtää heinähäkki mukana.

2 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä niin hyvälaatusia kuvia! Ihana tuo Benjaminin aitaus :)

    VastaaPoista