7.3.2014

Kanihuone, häkit & aitaukset 3/2014

Jospa sitä vihdosta viimein käytäysiin lävitse uuden kämpän uudet häkit & aitaukset.. Näitä kuvia varten jouduin vaihtamaan kameraan kittiputken, joten kuvien laatu on sen mukaista, mutta näkee näistä sen oleellisen.

Benjamin

Bensku on ainoa, joka ei asu kanihuoneessa. Tällä hetkellä siis Bönin aluetta on tuo keittiö, tukikohtana toimii entinen Neelan kompparikehikkokerroshäkin yläkerta, johon on kylkeen leikattu ranskanpullan mentävä aukko. Bön on tuolla alueella siis "vapaana" 24/7. Tulevaisuudessa Benskun tilat laajenevat keittiön lisäksi suureen olohuoneeseen, jolloin kokonaisuudessaan sen tilat nelinkertaistuvat. Lisäksi koska tuo tukikohta ei ole keskellä kämppää mikään komistus, siirtyy se tulevaisuudessa tuosta kuvasta oikealle parvisängyn alle nurkkaan, jossa se on huomattavasti vähemmän näkösällä. Heinähäkki löytyy tuosta vessalaatikon vierestä, mutta siivouksen jäljiltä se on vielä lähes tyhjillään kuvanottohetkellä.

Täytyisi käydä hakemassa pöytäliina tuohon pöytään - en pidä sen ulkonäöstä laisinkaan..

Aapo & Luna


Aikaisemmin mainitsin, että meidän 3-kerroksinen kanihäkki joutuu remonttiin...tässä syy. Eli entinen mörskä purettiin paloihin ja erotettiin jokainen kerros toisistaan, samalla uusittiin muovimatot, rungon osia ja listoja. Lopputuloksena 2. ja 3. kerros yhdistettiin L-häkiksi ja nostettiin se seisomaan omille jaloilleen. Kokoa kummallakin osalla on sen 80 x 160 cm.

Tällä hetkellä L-häkki on vähän köyhähkönlainen sisustukseltaan, ikkunaseinän puolella on 2 tasoa, joista tosin toisen päälle ei kovin helposti pääse tuon verkon takia. Varon vuoksi laitoin sen siihen, ettei kumpikaan saa päähänsä hypätä Totin häkin päälle tuolta päädystä. Tulen kuitenkin jossain vaiheessa virittelemään siihen jonkun muunlaisen verkkovirityksen, jotta tuonkin tason päälle pääsee. Tarkoituksena olisi muutenkin pikkuhiljaa täyttää tuo siipi kaikenlaisilla tunneleilla ym kivalla, kesällä varmaan menen jälleen harventelemaan siskoni mökkitonttia ja nipertelen koivuista kaikenmoista. Heinähäkki on tuossa valkoisen pleksin takana vessalaatikossa kiinni, ja vesipullo uupuu kuvasta vielä siivouksen jäljiltä.

Häkin alla olevista tavaroista ainakin 2 kuljetuskoppia siirtyy säilöön häkkivarastoon. Muuten sielä onkin siivoustarvikkeita + -ämpäri, joitakin virikkeitä, ruokasäkki (jonka sisältö ei mahtunut kokonaan ruokasaaviin) ynnä muuta paikkaansa vielä löytämätöntä kanitavaraa.


Neela & Elliot

Tuossa ensimmäisessä näkyy lähes koko kanihuone.. Neela on nyt väliaikaisesti tuollaisessa kamalannäköisessä kompparivirityksessä, kunnes aikanaan Elliotin ja Neelan voi yhdistää samaan häkkiin. Silloin molemmat siirtyvät Totin häkkiin, jossa lisänä siistimmin toteutettu(!!) lisäsiipi, joka lähtee tuonne L-häkin alle luoden toisen L-häkin (oikealla olevan kuvan mukaisesti). Tällöin koko kanihuone tuntuu tilavammalta, hauskaa itseasiassa kuinka paljon ahtaammalta kyseinen huone näyttää näissä kuvissa.

Elliotilla tosiaan on nyt mörskän 1. kerros, jolla kokoa myös sen 80 x 160 cm. Kyseisessä häkissähän on edelleen toimivat etuluukut, lisäksi heinäsirkkakanille olen joutunut laittamaan katteen koko häkin päälle. Puolet katteesta aukeaa kuvan mukaisesti, toisesta puolesta etuosasta aukeaa noin puolet. Tuossa Totin häkin edessä on valkoisessa saavissa pelletit, vieressä puolityhjä heinäsäkki. Myös näissä kuvissa Neelan vesipullo uupuu vielä siivoustten jäljiltä, ja parissa kuvassa uupuvat heinätkin.Elliotin häkin viereisellä seinustalla on tuollainen pitkä hylly, jossa on raakun näköisen huonekasvin lisäksi Vilin ja Nupun uurnat, ruokakuppeja, sekä joitakin häkkien&aitausten kokoamiseen tarvittavaa kamaa: nippusiteitä, johtonauloja ym. Verhot odottavat vielä ripustamistaan kaapin hyllyllä, lisäksi huoneessa on yksi seinällinen vaatekaappeja (lähes jokaisessa kuvassa olen selkä kaapistoihin päin). Huoneen mittoja en ole mielestäni ottanut missään vaiheessa, mutta varsin mukavan kokoinen tuo on. Lattiatilaa tuolla on edelleen mukava määrä, ja kasvaa sen jälkeen, kun saan purkaa tuon Neelan kamalan aitausvirityksen ja tehtyä N&E:n L-häkin

Ja parasta tässä on kuitenkin se seikka, että tässä huoneessa kaniharrastukseni saa rehottaa juuri niin paljon kuin itse haluan. Huoneella kun ei ole muuta merkitystä, kuin kanihuoneena olo.. :)

1 kommentti: