14.3.2014

Ulkoilua kevätsäässä (video!)

Tänään oli niin kaunis ja lämmin ilma, että päätin viedä kaikki kanit vuorollaan ulos ennen viikonlopun mahdollisia lumikuuroja. Tuohon pihaan on tällä hetkellä aivan suora näköyhteys, sillä hyvin matalaksi leikatut pihapuskat eivät juuri suojaa anna. Sen vuoksi päätin heti alussa pistää suorakaiteen muotoisen pihan kahtia, ja ulkoiluttaa kanit sillä suojaisemmalla puolella, eli talon puolella. Näin saatoin itsekin olla hieman rennommin kyttäämättä herkeämättä nurkan takana mahdollisesti liikkuvia ihmisiä ja koiria. Muutenkin nuo piha-aidat ovat tällä hetkellä hieman resuisen näköiset, mutta ajavat asiansa ainakin kesään saakka tuollaisina.

Ensimmäisenä ulkona kävivät Aapo & Luna. Aikaisempiin kertoihin verrattuna pariskunta oli huomattavasti rennompi talon takana puhisevasta autotiestä huolimatta, Aapokin ravasi innoissaan pitkin nurmikkoa heitellen pieniä iloloikkia. Luna sen sijaan ei niinkään rallitellut, mutta toisaalta eipä se ollut nyt niin jännittynytkään, vaan tutki uteliaana ympäristöään.

Pikkuisten jälkeen hain Neelan & Elliotin, ja yllätyksekseni rusinat käyttäytyivätkin kuin vanha parivaljakko. Jos en tietäisi paremmin, olisin voinut luulla niiden eläneen yhdessä jo pidemmänkin aikaa. Tästä innostuneena päätin vihdosta viimein toteuttaa mielessäni jo jonkun aikaa leijuneen ajatuksen, eli videon teon. Mitään tarkoitusta videolle ei ollut, mutta ainahan on kiva pällistellä suloisia nappuloita juoksemassa pitkin pihaa, vaikka tylsistyttävän pitkän videonkin verran?

Video on tosiaan kuvattu kännykälläni, joten mikään laatutason pätkä tämä ei ole...mutta nyt juuri tällä hetkellä varsin käypäinen.Niin ja tosiaan kävihän Benskukin sitten viimeisenä ulkona....mutta niinkuin videolla näkyi, kiinnosti sitä ulkoilua enemmän rapsutukset ja syli, mutta no.. Tuo tosin herätti huomiota ohikulkijoissa, jotka sen sattuivat huomaamaan, ja muutama naapuri kävi tutustumassakin "koiran kokoiseen kaniin". Nyt kun naapurustoon leviää tieto täällä asuvasta kanilaumasta, voin varmaan jo pikkuhiljaa painaa pääni koristeeksi lähialueen kanikahelin kruunun (vaikkei 5 määränä olekaan paljoa).. Sitä suuremmalla syyllä on pakko myöntää sisäisen idioottini hymyilleen rinta rottingilla suupielet korvissa, kun ulkona vieraiden ihmisten katsellessa Bensku tuli kutsusta luokse pidemmänkin matkan päästä, ellei jo ollutkin seuraillut perässäni ihan ilman kutsumistakin..

Ja rusinoihin vielä palatakseni: Itseasiassa Neela ja Elliot tulivat niin hyvin toimeen, että päätin koputtaa kepillä jäätä ja avata Elliotin häkistä toisen etuluukun yhdistäen näin molempien häkit/aitaukset yhdeksi suureksi häkiksi/aitaukseksi. Näissä asetelmissa ne ovat tuolla tälläkin hetkellä, ja yhteiselo jatkuu ainakin toistaiseksi rauhallisena.

3 kommenttia:

 1. Ihana tuo Benjamin ja Elliot :)

  VastaaPoista
 2. Ihana video!

  VastaaPoista
 3. Ovathan nuo suloisia kyllä :)
  Kiitosta kumpasellekkin!

  VastaaPoista